mi se spunea blondi

osho – cartea despre nimic 3

In Jurnal cultural on Ianuarie 18, 2012 at 09:42

„… așezați-vă, închideți ochii, încetiniți toate procesele corporale. respirați mai lent, astfel încît inima să își încetinească la rîndul ei ritmul, iar presiunea sangvină să scadă. relaxați-vă. în acest fel, gîndurile își vor încetini viteza, căci și ele fac parte integrantă din totalitatea ființei. cînd totul în jur își reduce viteza, gîndurile urmează trendul general.”

„pentru că numai atunci (cînd iubești) uiți de sine și nu te mai protejezi. numai atunci te relaxezi, căci nu te temi de celălalt; numai atunci îți poți permite să te simți vulnerabil. în toate celelalte cazuri voi sunteți tot timpul în gardă, căci nu știți niciodată ce va face celălalt; nu știți dacă nu cumva vă va răni. cînd nu îți ții garda sus, rănile produse de ceilalți pot fi foarte adînci.”

„omul este un cerșetor din cauza egoului său, dar poate deveni oricînd un împărat. mintea nu este altceva decît un bol de cerșit.”

„nu mai privi către viitor. fii aici și acum și vei descoperi adevărul. dacă îl vei căuta, îl vei rata. dacă renunți să-l mai cauți, fiind ceea ce ești, îl vei descoperi chiar aici. vei începe atunci să rîzi, căci adevărul a fost mereu aici. nu l-ai descoperit, pentru simplul motiv că l-ai cautat. te-ai grăbit atît de tare, încît nu ai observat că el se află în interiorul tău.”

„corpul a funcționat milioane de ani. în tot acest timp, corpul a acumulat foarte multă înțelepciune. dacă mănînci prea mult, el îți spune stop. mintea nu este la fel de înțeleaptă, ea îți spune: o, ce gust minunat. mai vreau. dacă îți asculți mintea în detrimentul corpului, îți distrugi singur corpul. mintea nu este interesată decît să își satisfacă poftele, indiferent de consecințe. inteligența ei nu este prea mare. …. dacă trupul îți spune că îi este foame, mănîncă. dacă îți spune să te oprești, oprește-te.”

„oamenii nu sunt dispuși să împărtășească ceea ce au. dacă nu dăruiești ceea ce ai, nu poți primi mai mult, pentru simplul motiv că nu ești capabil. nu meriți să primești mai mult. dacă nu faci decît să ceri, vei pierde și ceea ce ai; dacă dăruiești, vei primi mai mult.”

„viața înseamnă prin excelență abundență. este luxul perfect. ea dăruiește în stînga și în dreapta fără să se uite.”

 

 

 

Anunțuri
  1. Reblogged this on The Blogspaper.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: