mi se spunea blondi

vin ploile – louis bromfield

In Jurnal cultural on Decembrie 3, 2011 at 11:29

„să nu credeți că sunt un om complicat ca atîția alții, rosti el. relațiile umane sunt deseori bizare, iar mie îmi place să le limpezesc. cei mai mulți oameni trec prin viață și mor fără să știe că au trăit și fără să cunoască măreția care poate exista în relațiile dinte ființele umane. măreția aceasta o poți desluși numai după ce te desprinzi de meschinăriile vieții cotidiene. aceasta este știința tuturor religiilor. toate tind spre acest ideal. asta am vrut să spun cînd am declarat că respectabilitatea este apanajul oamenilor stupizi, slabi, ipocriți.” (Maiorul)

„lady Heston nu știe ce înseamnă frica. are în ea ceva de neînfrînt. îi plac bărbații frumoși. este independentă și are caracter.”

„Tom Ransome trebuia să se distrugă pe sine însuși și odată cu ființa lui să distrugă și propriul lui trecut cu toate îndoielile, șovăielile și puzderia de gînduri zadarnice care îl paralizaseră sufletește de cînd se născuse. … în această lume în care se regăsea el însuși ori în acea lume bătrînă și obosită pe care abia o părăsise, nu mai era loc pentru oameni de felul lui Tom Ransome. un gram de acțiune valora mai mult decît o tonă de gînduri inutile. filosofia este luxul celor slabi – detașarea de cele lumești este viciul celor leneși.”

„pentru un doctor și un chirurg, corpul nu este decît o mașină și nimic altceva. simțurile aduc plăceri și suferințe, dar acestea nu au importanță, important este ceea ce se întîmplă înlăuntrul sufletului fără de care nu este posibil un extaz perfect. … Edwina ajunse la concluzia că această nouă cunoaștere, acest nou extaz era posibil numai grație experiențelor, promiscuității și faptului că trupul ei nu fusese altceva decît o mașină pe care o folosise cu sînge rece. în acest chip își salvase ceea ce era mai bun din ea. nu se culcase decît cu bărbați pe care îi disprețuise.”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: