mi se spunea blondi

amendă de circulație

In Jurnal de zi cu zi on Noiembrie 25, 2011 at 22:15

mă deplasez cu mașina pe Griviței, pentru că primisem o recomandare în ceea ce privește un magazin cu produse fără (prea multe) e-uri. dat fiind că pasagerul meu nu era într-o stare fizică prea bună (răceală, nevralgie etc, etc), opresc mașina exact în dreptul magazinului, pe una din cele două benzi, sub un semn de oprirea interzisă.  în zona respectivă, foarte slabe șanse de a găsi un loc de parcare. așa că decid să rămîn în mașină (experiența de acum cîteva luni cu mine alergînd haotic pentru a opri ridicarea mașinii mele a lăsat urme clare), pun avariile și mă pregătesc să aștept vreo cîteva minute, cît se achiziționează produsele cu pricina. mă uit în oglinda retrovizoare – trafic liniștit. vorbesc la telefon.

după vreun minut, observ o mașină de poliție oprindu-se în fața loganului de suceava, care era staționat tot cu avariile pornite, exact în fața mea. doar nu au de gînd cei de la poliție… îmi trece mie prin cap. hai mai bine să mă mișc totuși de aici. paza bună, trece primejdia rea. zis și făcut.

închid telefonul, semnalizez stînga, mă pregătesc să mă înscriu în trafic. ups. polițistul îmi face semn să opresc. opresc, ce să fac. vine la mine, se prezintă și îmi cere actele. eu îi explic că persoana cu care eram în mașină, care este bolnavă, a intrat să cumpere ceva și iese acum. polițistul îmi răspunde sec: toți au cîte o scuză. și completează și mai sec: dacă persoana cu pricina e bolnavă, trebuia să meargă la doctor, nu la cumpărături. încerc să îi explic că nu obstrucționam pe nimeni, că de-ia și eram în mașină. răspuns: rămîneți în mașină. vi se va întocmi proces verbal.

da. după vreo 10 minute, timp în care îmi recuperasem și pasagerul care venise tot într-un suflet spre mașină (din păcate puțin cam tîrziu), polițistul se înființează lîngă geam, îmi citește procesul verbal, mă pune să îl semnez (dacă vreau). îl semnez.

verdictul: 2 puncte de penalizare si 137 de lei amendă.

concluzie: puncte se iau liniștit, fără să conduci…

întrebare: s-a procedat absolut corect? sau a fost … exces de zel?

Anunțuri
 1. sa vezi aici exces de zel…
  caz concret – sofer oprit si amenat (suficient de tare) pentru ca un bec-ul de la far era ars 🙂
  explicat ca tocmai s-a ars, ca este 11 noapte si magazinele sunt inchise
  nu si nu!
  amendat si trimis la judecator, ca de asa se poarta pe la noi…

  ce zici? asta da exces de zel!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: