mi se spunea blondi

ne învîrtim în sens giratoriu

In Jurnal de zi cu zi on Octombrie 28, 2011 at 12:21

haideți să vă povestesc o istorioară pe care mintea mea de blondă nu a reușit să o înțeleagă. poate o înțelegeți dvs și îmi explicați eventual și mie.

brașov, zilele noastre, intersecția calea bucurești cu zizin și toamnei. pentru brașovenii ceva mai non tinerei, intersecția de la 3 alimentare. pentru cei care nu sunt din brașov, o intersecție mare din brașov, unde mai exista/ există semafor. că tindem să ne învîrtim în cerc și să mai avem și floricele, asta poate avea părți bune și chiar părți estetice. dar problema trebuie studiată în ansamblu.

așadar, renunțîndu-se la semaforul din intersecția cu pricina, s-a implementat cu grație un nou sens giratoriu. nimic spectaculos în asta, ați putea fi tentați să spuneți. corect. nimic spectaculos. doar că, imediat după apariția sensului cu pricina, au început să apară cozi în trafic. cozi generoase, vreau să spun. și nu doar la orele de vîrf. ci aproape toată ziua. ceea ce nu e prea convenabil, nu? pe vremea cînd era semaforul cu pricina, coada formată la semafor era maxim jumătate din ce se formează acum. cîteva zile au stat ceva polițiști care să dirijeze circulația, încercînd să descongestioneze puțin zona. nu s-a reușit mare lucru. dar ei au încercat. am decis sa evit pe cît se poate intersecția cu pricina, lucru nu foarte lesne de făcut, deoarece e o intersecție care permite accesul în multe zone ale brașovului.

bun. discut și cu alți șoferi despre movila rotundă de pămînt care a dus, paradoxal, la formarea unor cozi pînă atunci cvasi-inexistente. mi se spune că există un cîștig la treaba asta. nu, hai să nu intrăm în discuții privind cîștigul firmei care a amenajat etc, etc. există un mic cîștig al șoferului și anume, dacă se dorește a se merge la poliție dinspre steagu, nu se mai ocolește jumătate de oraș. asta așa e. dar ce facem cu cozile? care mai e atunci eficiența sensului giratoriu respectiv?

ca să nu îmi plictisesc eventualii cititori cu amănunte nenecesare (cine a citit adolescentul, o să vadă că am căpătat brusc același fel de discurs ca al autorului. ups. epigon ce sunt.), voi spune ca, după ce s-a renunțat la semafoare, după ce s-a instaurat sensul cu pricina, după ce s-au făcut cozile de rigoare, cineva s-a sesizat totuși și s-a întîmplat ceva. și asta nu înțeleg eu.

s-a remontat dinspre centru către zizin un semafor. 

păi ia stați un pic, îl demontezi ca să îl scoți din uz și apoi pui semafor din nou în sensul giratoriu?? păi de ce ai mai făcut atunci sens giratoriu?? poate mă lămurește cineva și pe mine…

cu respect, cetățeana întîmplător și șoferiță.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: