mi se spunea blondi

spontaneitate la Rînca

In Jurnal călător on Octombrie 3, 2011 at 09:53

brașov – cîmpunlung – pitești – rîmnicu vîlcea (drumul era mai scurt prin curtea de argeș, dar șoseaua pe acolo este oricum, numai bună în niciun caz) – horezu – dreapta din drumul național către baia de fier – stînga din baia de fier către novaci – 18 km din novaci pînă la rînca.

din păcate, noapte. adică peisajul s-a văzut sub formă de stele (carul mare se vedea excelent), lună (o seceră galben portocaliu), luminițe ale orașului (de zici că erai în avion) și cam atît. asfaltul este proaspăt turnat, dar nu există marcaje, semnalizări, borne kilometrice.

urcuș de 18 km cu mașina (drum excelent pentru motor, l-am notat în minte).

se ajunge în rînca. vile, viluțe, pensiuni, hoteluri, moteluri. de o parte și de alta, unele în altele. cu luminițe, reclame, avem camere libere, n-avem camere libere, cazare, restaurant. am mers pînă la capătul stațiunii și am început să întrebăm de o cameră. ei bine, nu erau camere libere neam. în toate construcțiile cu pricina, care se înghesuiau lîngă stradă. se înghesuiau și nu aveau niciun pic de intimitate, gen: curte, gard, grădiniță. nimic. pietre multe. pietricele mai mici care voiau să imite un fel de asfalt, pietre mai mari pentru clădirile aflate în construcție, cîteva cu semne mari: DE VÎNZARE, pe ele.

după 7 încercări de a găsi vreun loc de cazare și tot atîtea eșecuri, mîrîind cu privire la maniera absolut românească de a ignora orice fel de plan de așezare, bombănind la gîndul că un astfel de experiment s-a făcut din păcate și în poiana brașov, am pornit pe drumul de întoarcere.

deci spontaneitatea la rînca n-a ținut. cu părere de rău că nu am putut vedea peisajul care promitea să fie superb la lumina zilei, am mai constatat o dată că domnul s-a întrecut pe sine în ceea ce privește natura, iar omul așișderea – dar în sens negativ, în ceea ce privește realizarea strict umană în acel loc.

drumul de întoarcere a durat pînă la motelul seaca, unde am mîncat o ciorbiță de văcuță și am dormit fără griji într-o cameră de 3 stele.

data viitoare la rînca (voi face ca în bancul cu blonde, mai dați-i o șansă :)) voi merge pe formula clasică: rezervare din timp, ajuns pe zi. dar asta, cel mai probabil la anu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: