mi se spunea blondi

vinovat! (și nu) de iubire.

In Jurnal de zi cu zi on August 13, 2011 at 18:53

care este cel mai simplu lucru pe care îl putem face?

să dăm vina pe celălalt. să vedem posibilul pai din ochiul celuilalt, tocmai pentru a nu deveni dureros de conștienți de mai mult ca sigura bîrnă din ochiul nostru. plasăm responsabilitatea. nu, noi suntem doar niște victime inocente. noi nu avem absolut nicio vină. și ignorăm faptul că, există teorii psihologice conform cărora, de cele mai multe ori, victima își atrage agresorul.

ei, bine, totul pleacă de la noi și depinde de noi. doar un om rănit atacă. un om calm, echilibrat, încrezător nu atacă niciodată. el nu simte nevoia nici să se apere, nici să se arunce cu îndîrjire asupra celuilalt, care desigur că i-a greșit înfiorător. nu, un om calm, echilibrat și încrezător zîmbește. tolerează. înțelege. acceptă pur și simplu. fără zbateri, fără crize, fără ură și răutate țîșnite într-un șuvoi de nepotolit.

noi suntem cei care echilibrăm sau dezechilibrăm lucrurile din jurul nostru. nu părinții noștri, nu copiii noștri, nu iubitul, nu prietena, nu șoferul care ne-a claxonat insistent, nu vînzătoarea care ni se pare cea mai acră din toată lumea. noi.

lucrul mai greu este să admiți că, dacă tot ești egoist și vezi doar cîte ți se pot întîmpla doar ție (remember: toate mi se-ntîmplă numai mie? ), atunci trebuie să mergi mai departe și să admiți și că tu ești cauza chestiunilor nasoale care ți se întîmplă.

cer pe această cale scuze publice că am pus etichetele invers. mi-ar fi convenit la nebunie să nu fiu eu responsabilă pentru starea de haos creată.

onorată instanță, apărarea însăși pledează: vinovată. și nu de iubire. dimpotrivă.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: