mi se spunea blondi

la bine și la rău

In Jurnal de zi cu zi on August 12, 2011 at 09:15

să te simți inutil în viața ta. insuficient, submedicoru. să vezi insatisfacția profundă a celuilalt vis-a-vis de majoritatea acțiunilor sau non-acțiunilor tale.

nu calci, nu speli, nu faci de mîncare. nu ești femeie…

te duci în schimb să te plimbi și să te întîlnești cu te miri cine. ești altfel de femeie… altfel, nu neapărat cu conotație pozitivă. dimpotrivă.

în viață, lucrurile depind de poziția noastră. cifra 9 din fața mea este cifra 6 din fața ta, atunci cînd noi stăm față în față.

ce face? e artistă. auzi, artistă…

varianta 1: pierde vremea, fuge de responsabilități, freacă menta la modul cel mai înalt și îi oftică și pe cei din jur care sunt angrenați serios în cîmpul social și, implicit, în cel al muncii.

varianta 2: e altfel. creează, are altă sensibilitate, aduce o variație, are idei noi, are alte sisteme de referință, dezvoltă o oază în aridul materialist.

probabil că dragostea înseamnă în primul rînd capacitatea de a vedea lucrurile bune și faine din celălalt și de a ignora (voit și fără a vedea în asta un sacrificiu, ba, dimpotrivă) lucrurile care nu sunt conforme cu normele, dogmele, cerințele societății/ lumii. nu văd că e grasă, pentru că mie îmi place voluptatea formelor ei. nu văd că e mai puțin instruită, pentru că că mie  îmi plac părerile ei sănătoase, pline de bun simț.

dar poate că nici nu e vorba de dragoste.

e secretoasă, e cu posibile vieți duble, nu știe ce să cumpere de la un supermarket, e egoistă, are dubii, îndoieli, probleme metafizice, ține să vorbească la telefon cu niște prieteni, numai ea știe ce prieteni. cine? cum cine? femeia vieții… păi aia e femeia vieții? las-o, fratele meu! aia e varză. nu vezi că nu face nimic? caută și tu o femeie bună, de casă, docilă, la locul ei. nu mai umbla după cai verzi pe pereți albaștri.

tolerată în propria-mi viață

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: