mi se spunea blondi

bucurești – atenție cade tencuiala!

In Jurnal crochiu, Jurnal cultural on februarie 27, 2011 at 11:06

bucureștii i-am regăsit triși, aglomerați, înfrigurați și murdari. cu bălți amestecate cu resturi de zăpadă, călcată fără milă în picioare de miile de cizme plecate încolo și încoace în viață. fără niciun chef. cu fețe zgribulite, încruntate, fără urmă de zîmbet, de speranță sau măcar de … luminița de la capătul tunelului. cu bătrînei încercînd într-o disperare resemnată să vîndă niște ghiocei înghețați și zgribuliți și ei, pe care nu îi voia nimeni. cu multe clădiri fancy așezate lîngă niște clădiri odinioară falnice. acum jalnice, cu creneluri de geam fără geam, cu tencuială care stă să cadă, cu vopsea scorojită atît de tare, încît nici vintage nu poate să mai fie. și multe postate și în buricul tîrgului. m-am plimbat prin oraș, am mîncat un kebab (nici kebabul nu mai era ca odinioară :)), am văzut din diverse unghiuri casa poporului, am remarcat toaletele ecologice din cișmigiu.

într-o oprire necesară în mall, am înțeles brusc de ce prinde atît de tare mallul, de ce a devenit ocupație, necesitate, cultură chiar. pentru că acolo temperatura ambientală e una confortabilă, pentru că magazinele sunt frumoase și luminoase, pentru că marfa dinăuntru denotă dacă nu opulență, măcar bună stare și lipsă de griji, pentru că vînzătorii se simt uneori datori să îți ofere un zîmbet, poate nu gratuit, poate nu din tot sufletul, dar măcar o mască de zîmbet.

am savurat o cafea, în amintirea zilelor absolut excelente ale inegalabilei meite de leite și am așteptat cu nerăbdare să mă întorc. acasă.

Reclame
  1. bucurestiu da raceala, mall-ul omoara zile, fetite dulci ca-n bucuresti oriunde-n lume cred ca gasesti

  2. welcome back home.. 🙂
    astept cu nerabdare sa ne vedem, sa povestim despre saune cu miere si cu bere, si partii cu powder si multe alte lucruri care ti-au umplut sufletul in ultima saptamana!
    a.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: