mi se spunea blondi

sauna cu miere

In Jurnal călător on Februarie 21, 2011 at 14:11

la cererea unuia dintre cititorii mei absolut fideli, detaliez sauna. cu miere.

alpentherme gastein. complex acvatic, cu piscine, topogane, jacuzzi, family world, paturi de apă și lumea saunei.

lumea saunei: saune uscate, umede, cu infraroșu, bazin de apă rece afară, bazin de apă caldă, tot afară, robinete cu apă de minerale, de amestec de pietre, bună în caz de diverse afecțiuni.

capul de afiș: programul zilnic din sauna cascadia.

ora 2: sauna cu gheață.

ora 3: sauna cu portocale.

ora 4: sauna cu sare de mare.

ora 5: sauna cu miere.

ora 6: sauna cu bere.

ora 7: sauna cu sunete.

ora 8: sauna cu gheață.

cum se procedează. în primul rînd trebuie știut că zona de saună este una în care se folosesc costumele, dar doar cele ale lui adam si ale evei (mai puțin frunzele). deci, exclus costume de baie. doar prosoape care nu acoperă, ci doar se pun în saună pentru a se asigura igiena. pentru cei care nu sunt obișnuiți cu așa ceva, sauna poate să pară ceva extrem de extravagant. și mai ales să te afli în sauna casacadia, în așteptarea maestrului de ceremonii, într-o saună unde încap optim 50 de persoane. de toate vîrstele, goale și gata de senzații unice. sună puțin a bivolaru, așa-i? ei bine, după ce vezi că toți ceilalți sunt degajați și nu au nicio problemă cu goliciunea lor parcă parcă te-ai relaxa și tu puțin.

ora 5: sauna cu miere.

cei aproximativ 50 de oameni sunt deja așezați pe băncuțele din sauna cascadia. pe geamul din stînga se vede o mini cascadă. în dreapta e ușa. oamenii sunt împărțiți în două tribune și stau față în față. se apropie ora 5 fix. cineva mă iubește.  intră maestrul de ceremonii, care azi este andreas. salută, vorbește în autriaca cea mai pură, drept pentru care înțeleg foarte puțin. deschide apoi geamul din stînga și lasă să intre aer. apoi închide ușa și începe să încingă pietrele cu o soluție cu aromă de miere. după ce toarnă cîteva polonice bune pe pietrele încinse, vine cu porsopul în dreptul primei tribune și începe să rotească expert prosopul, așa încît, atunci cînd ajunge în dreptul tău, te izbește un val de aer fierbinte și aromat în plină figură. de la substanțele puse pe pietre, mă pișcă ochii. așa că îi țin mai mult închiși. am început să transpir abundent. maestrul de ceremonii trece la tribuna din față, unde execută imperturbabil aceleași mișcări de prosop. cînd termină, încinge din nou pietrele și apoi plimbă din nou aerul din ce în ce mai fierbinte. după această tură, ne invită afară și ne dă cutiuțe cu miere, din acelea care se consumă la micul dejun, cu care fiecare se unge temeinic pe tot corpul încins. mierea se întinde cuminte și voluptoasă pe trupurile transpirate. ne reluăm locul în saună și ne pregătim pentru ultima rundă. atunci cînd ultimul val de aer fierbinte și aromat ne învăluie, ne simțim deja epuizați, liniștiți, fericiți, dulci, curați, fără urme de toxine în corp. maestrul mulțumește și noi aplaudăm fericiți. și apoi ne mișcăm ca prin vată spre bazinul de apă rece de afară, unde corpul se cufundă în apă, înregistrează șocul termic, dar psihicul nu îl mai recunoaște, pentru că e ocupat să dea o senzație de imponderabilitate, de ușurință, de decorporalizare. și te simți ușor, ca un fulg, ca o zăpadă pulver, drept pentru care tot ce poți să mai faci este să mergi în bazinul cu apă caldă și să privești luna mare și coaptă și profilele munților. iar singura urmă de gînd ar mai fi doar că, în aproximativ jumătate de oră, urmează  sauna cu bere.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: