mi se spunea blondi

iarna pe uliță

In Jurnal de zi cu zi on Decembrie 4, 2010 at 21:18

ninge.

(internetul merge frustrant de prost… mare minune dacă voi reuși să public acest post. )

revenim. ninge frumos. cald. cu dărnicie. cu fulgi generoși. chiar dacă la nivelul solului, zăpada mi-a solicitat din plin abilitățile de șofer, iarna are farmecul ei de necontestat. de fapt, ca tot timpul în viață, depinde ce parte a paharului vrei să vezi.

cea goala: e frig, e ud, ne îngheață picioarele, trebuie să dăm zăpada de pe mașini, din parcare, din fața curții, etc, etc.

sau cea plină: e alb, e curat, se astupă toate gropile, toate bălțile, mergem la schi și bem vin fiert cu multă scorțișoară. și da, punem și niște mere la copt pe sobă…

e exact ca la oameni. filosofam azi, conducînd  prin nămeții de pe șosea, că marea artă constă în a-i face pe ceilalți, nu să înnebunească lîngă noi și să ne dezvăluie părțile tenebroase (pe care fiecare le are). ci în a-i determina să scoată ce e mai bun din ei.

cel mai greu e să le oferim celor de lîngă noi șansa de a fi ei însuși. 🙂 haha. a sunat ca o reclamă perimată și ieftină.

dar, dincolo de acest lucru, o grimasă, asezonată poate și cu o imprecație pe măsură, e capabil să obțină de la noi orice șofer care ne-a tăiat calea.

dar un zîmbet? unul din ăla autentic de om fain. un zîmbet cine ne smulge? bine, să nu fiu așa brutală. un zîmbet, unul din ăla autentic, de om fain, cui dăruim?

cu zîmbet, blondi

Anunțuri
  1. mi-a placut ce ai spus cu „cel mai greu…”. ma tot gandesc cum sa fac asta ramanand eu insami in acelasi timp 🙂 sau poate e cum se spune undeva: ca sa cresti tu, eu trebuie sa ma fac mic….
    te pup!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: