mi se spunea blondi

dava 2

In Jurnal scriitoricesc on Decembrie 4, 2010 at 21:00

Bărbatul la 30 de ani.

Nici copt, nici necopt. Brunet, cu ochi negri. David e un om bun.

Odată, într-o seară, a întâlnit o bătrânică pe stradă care vindea flori. I-a dat ultimii bani şi nu a luat florile. Nici măcar nu avea cui să le dea.

David e un om bun. A trecut cumva peste tot ce a păţit în viaţă. Nu drame extraordinar de mari, dar totuşi mari şi prea multe. Omul trebuie să-şi vadă interesul, să simtă cât mai puţin, să fie profund superficial.

Fusese mereu pe locul doi. Copilul de la blocul celălalt. Iubit prea mult sau ignorat total. Teoretic nu suferise prea mult. A început să îşi aleagă femei. Din cele gata combinate. Practic, comod.

A iubit o singură dată. Pe Diana. Fosta. A luat-o, a crescut-o. A iubit-o mult. Diana a plecat la altul. A mai venit un timp la el. Dar a ales să plece la altul. Cinstita. David şi-a smuls părul din cap de disperare. A plâns. A vomitat. Dar nu a avut ce să facă.

Femeile din viaţa lui: iubindu-l prea mult sau prea puţin. Sufocându-l, când lui i-ar fi trebuit spaţiu, părăsindu-l, când el ar fi vrut cu disperare să rămână. Femei, femei, lua-le-ar dracu’ de nebune bune bune …

*

– Miroşi a angel, i-a spus Veronica într-o seară de mai.

Era deja cald şi parcul era plin de magnolii alb cu mov. Şi de porumbei care gângureau. Şi de vrăbii gălăgioase. Dar care nu îi deranjau pe cei veniţi să joace şah pe mesele de piatră.

David s-a arătat surprins şi a plecat foşnindu-şi plasa de babă nebună. Concluzia a apărut ceva mai târziu sub forma unor rânduri pe mess: „ei, concluzia am tras-o de ceva timp,  eşti deşteaptă rău, funny, hot + f. complicată, clar nu eşti de nasul meu… eşti chiar ca şi eroina ta: omul crede că te cunoaşte dar, de fapt, e doar exteriorul, masca… cred că e greu rău cu tine”.

Veronicăi nu îi place mess-ul deloc. Îi plac peniţele, dacă se poate cele absolut demodate, care se înmoaie în călimară. Îi plac literele scrise mărunt, dar cu codiţele şi diacriticele făcute să iasă în evidenţă. Cu scrisul foarte frumos (în fine, asta e doar o chestiune de gust), dar total ilizibil. Şi ce dacă. A scrie de dragul de a scrie şi atât.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: