mi se spunea blondi

dragoste

In Jurnal crochiu on august 21, 2010 at 19:17

o porțiune de plajă puțin altfel. mai precis, cu foarte mulți bărbați. singuri. de fapt, nu chiar singuri. împreună, se pare. unii cu alții. scene inedite pentru mine. dar nu greu digerabile sau reprobabile. în schimb, curiozitate maximă. stimulată și de faptul că nimeni nu pare interesat de mine 🙂

ni se inoculează de mici ideea ca dragostea nu poate exista decît între un bărbat și o femeie. care mai trebuie să fie și frumoși pe deasupra. nu ne imaginăm doi oamenii urîți făcînd dragoste. dragostea pare să fie compatibilă/ condiționată de tinerețe/ frumusețe.

cele două pasaje de mai sus au o legătură clară între ele. pe plaja respectivă am văzut dragostea. manifestată completamente altfel.
el, pe la vreo 55 de ani, cu o burtă mare și răsfrîntă. al doilea el, pe la vreo 60, 65 de ani, cu dinții stricați, bolnav de osteoporoză, mișcîndu-și cu mare greutate picioarele și avînd mîinile semiparalizate. cei doi ies din apă. primul se urcă pe o treaptă a unei clădiri bizare postate chiar pe mal. cel de-al doilea, suferindul, mișcîndu-se asemenea unui robot din cauza articulațiilor blocate, nu reușește să urce singur treapta. îi întinde o mînă tovarășului său, apoi și pe cealaltă. partenerul lui îl prinde de ambele mîini și îl ajută să urce, așezîndu-l apoi cu spatele de peretele care era încălzit de soare, după care merge repede spre movilița de haine, ia un prosop cu care îl învelește cu cea mai mare grijă pe suferind. rămîn amîndoi în picioare, în tăcere, în lumina soarelui.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: