mi se spunea blondi

drumul în deltă trece prin buzău

In Jurnal călător on August 10, 2010 at 12:26

Măgura de  buzău

Periplu turistic.

Mai întîi Petromul unde am dus cîteva cutii de șuruburi acum 2 luni. Și unde mi s-a oprit mașina, dar l-am găsit pe șeful de depozit, care era dispus să aducă toți oamenii de la depozit ca s-o împingă, dacă va fi nevoie. Și care a zîmbit non stop cît a vorbit cu mine, în timp ce între dinți i se lăfăiau coji de semințe de floarea soarelui. Dar zîmbetul chiar era din tot sufletul. Nu a fost nevoie de împins, mașina, înecată, a pornit după cîteva minute la sfert de cheie.

Vulcanii noroioși.

Cu bolboroselile de rigoare. Cu peisajul  de rigoare. Cu turiștii de rigoare. Cu biletul de intrare de 4 lei de rigoare. Peisajul mi-a adus aminte instantaneu de zabriskie point din death valley. Drept pentru care am și vizionat un filmuleț făcut de subsemnata anul trecut. Poate dacă voi reuși să mă descurc ceva mai bine cu minunile tehnologice, îl voi posta pe net și îl voi introduce cumva și pe blog.

Și puțin gastronomic. Periplul.

Cîrnații de pleșcoi.

Cu gust pronunțat de oaie. Înveliți în hîrtie de ziar. Drept pentru care îmi apare figura puțin uleioasă a unui politician. nu dau nume, pentru că nu știu. Și nu am răbdare să mă uit la articol. Puțin afumați. gata de a fi aruncați în tigaie. Pentru a se consuma alături de cartofi prăjiți și porumb fiert. Și de o gura de vișinată. Sau de bere. Pentru cei care consumă alcool.

Prunele mari, cît un pumn de-al unui copil de 7 ani (de unde știu eu cum arată pumnul unui copil de 7 ani??)

Am reajuns la măgura, unde tot satul și-a schimbat puțin ritmul, pentru că ar trebui să vină popa. Dar cum tocmai s-a ivit o urgență la crenguța – ceva de genul: crenguța ar urma să nască – popa va veni doar mîine. Mîine voi fi demult pe drum. Am rezervare la rapida care pleacă la ora 3 jumătate din tulcea spre sulina.

Deltă, sosesc!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: