mi se spunea blondi

venus – hotel vulturul

In Jurnal călător on August 7, 2010 at 10:02

transmit din venus. de la hotel vulturul, camera 511.

am căutat cazare pentru o noapte. cheițarii de pe marginea drumului nu sunt deloc încîntați de perspectiva de a închiria o cameră doar pentru o noapte. mai ales că se apropie weekendul. ar fi totuși un tip dispus să dea o cameră. cu vedere la apă. nu întreb ce apă. doar că acum merge să facă niște cumpărături. sunat fiind mai tîrziu, vocea respectivului abia se distinge în zgomotul făcut de amici de-ai lui veseli foc. „dă-l, mă, încolo de telefon.”

„lăsați-mă să vorbesc. poate închiriez totuși o cameră.”

sau poate nu… așa că, ultima variantă. hotel vulturul. aflat lîngă hotel cocorul. ușile camerelor de la etajul 5 sunt albe și foarte scorojite. descui. bîjbîi după întrerupător și iată-mă înapoi în timp cu vreo 15, 20 de ani. două paturi complet separate, unul pe un perete, altul pe alt perete. peretii dați cu calciu, cum se purta acum o mie de ani. pereți vintage, ce mai. paturile acoperite cu niște pături groase și tocite, de culoare verde. o mochetă de 20 de ani, uzată corespunzător etății. intru în baie. baterii sanitare ruginite. chiuveta masivă și odinioară albă, toaleta cu apa curgînd în permanență. zgomot de fundal pentru toată noaptea. cădița de duș îmbrăcată cu arhicunoscutele bucăți de fainață pătrate și albe, puse cît se poate de neîndemînatic. dușul atîrnînd obosit, cu para prin care se scurge un firicel de apă.

ies din baie și merg pe balcon unde se lăfăie scheletele metalice a două balansoare. mă uit la panoramă. hotel din față e închis. în stînga jos, se vede o piscină aflată în paragină.  nu se distinge extrem de clar, pentru că e deja noapte.

77 de lei. preț infim pentru conservarea în condiții atît de autentice a trecutului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: