mi se spunea blondi

plouînd

In Jurnal de zi cu zi on Iulie 10, 2010 at 19:10

plouă. cam de multișor deja. începe să fie o stare de fapt. și una destul de puțin plăcută. se adună frustrare și plictiseală. înțeleg din ce în ce mai mult care e treaba cu țigările. și cu alcoolul. îți dau o ocupație.

ce faci?

pînă acum nu făceam nimic, da acum sunt deja ocupat: tocmai îmi aprind o țigară. și beau și o gură de jaegermeister. sau un cocktail cu multe multe culori.

te mai uiți la nori. te mai uiți la mare. își schimbă culoarea ca un cameleon. mai tragi un fum de țigară. mai iei o gură de alcool. butonezi poate pe net în căutarea a cît mai multe siteuri pe care să vezi vremea. oricum, pe toate arată ploaie. nu renunți. cauți în continuare. îți admiri papucii plini de noroi uscat. te muți de pe scaunul de bar, pe canapeaua de lemn, înapoi pe scaunul de bar. pe care te fîțîi. îți bălăngăni picioarele. te uiți la oamenii zgribuliți care au dat o fugă pînă la mare. bine, tu ai tot timpul din lumea. dar asta nu pare să te ajute prea mult. ai sări pe salteluță. te doare mîna de la înotul absolut sportiv cu care făceai valuri prin mare acum cîteva zile. cînd venise vara.

nu e nimic de făcut. marea e neagră. norii sunt gri. bălțile sunt reîmprospătate în permanență cu apă de ploaie. cadavrele broscuțelor călcate de mașini sunt lipite de asfalt.

ai bea un desperados, doamne, cu cîtă voluptate nebună ți-ai mula buzele pe gîtul unei sticle de desperados. de cînd n-ai mai băut, a apărut și nu știu ce sortiment de desperados cu lime.

în loc de asta, nu bei alcool, nu fumezi. te uiți printre picături la finala mică a cm-ului Africa de Sud 2010.

iupiii. trăiască vuvuzelele…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: