mi se spunea blondi

zambiti, va rog! ploua

In Jurnal de zi cu zi on Iunie 23, 2010 at 19:36

de la generoasa para a dusului, reglata la o presiune medie spre mare, curge apa. adapostita partial sub o umbrela care are o spita ceva mai precar imbracata de material, merg prin ploaie. putinii trecatori de pe strada sunt grabiti si posomorati. de ce nu rade nimeni cand ploua? de altfel, cei mai multi dintre ei, se protejeaza de ploaie, baricadati in masinile cu geamuri fumurii sau macar opace din cauza picaturilor de ploaie.

de fapt, ne cam baricadam mai tot timpul, in casa, in masina, in supermaket, in birouri…

cand ati privit ultima oara la lumina felinarelor ploaia cazand netulburata? cand ati dat umbreala deoparte si ati ridicat capul, asa incat picaturile de ploaie sa va cada pe fata? cand ati calcat ultima oara cu nonsalanta in balti? cand ati zambit in vreme ce soferul baricadat in masina a trecut in viteza tocmai prin cea mai mare balta de pe carosabil si v-a stropit pe toata lungimea pantalonilor? oare daca trecea si mai repede, ma stropea si pe obraz? nu conteaza. se usuca. se spala. e doar apa.

privesc tufele de trandafiri cu florile plecate sub greutatea ploii. bucata de zid partial tencuita dintr-o veche statie de autobuz. aveam si bilet in portofel si 5-ul trecea la ora 22.00. tin minte asta de data trecuta. imi va folosi cu siguranta data viitoare.

pana atunci, zambiti, va rog. ploua.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: