mi se spunea blondi

puţin altfel

In Jurnal scriitoricesc on Aprilie 1, 2010 at 11:37

Stare de somnolenţă. Şi de puţin spleen. De incapacitate de a concretiza frânturile de gânduri sub forma unor gânduri drepte, verticale, băţoase chiar, apte de a se cupla artistic în vreun admirabil raţionament. Gânduri puhave, flasce…

Avantaj incontestabil: se aplatizează senzaţiile, se temperează tumultul, se instaurează un „so what” atotputernic. Dispar dorinţa, revolta, zbucimul, patima. Rămâne un fel de linişte bleagă, de calm indiferent şi, implicit, de răbdare totală.

Ar fi vrut să aibe măcar zvâcnetul necesar de a afirm caustic: „ei bine, acum ar trebui să fiţi mulţumiţi.” Nu-l are.

Un gând firav găseşte o motivaţie plauzibilă (a se citi „o scuză imberbă”), bazată pe imaginea plină şi perfect rotundă a lunii de aseară. Într-o evanescenţă absolută imaginea dispare aproape instantaneu.

Ce interesant este că, atunci când omul vrea, găseşte cu siguranţă cel puţin o cale, iar atunci când nu vrea, găseşte cu siguranţă cel puţin un pretext perfect valid cum că nu…

Ştiu, nu mai poate să fie nimic între noi. Cu excepţia somnului. Plus că da, cred că se poate da liniştit cu mopul şi la ora 4 dimineaţa, pentru că, aluncarea fâşiilor de bumbac pe parchet, printre resturile de lumânări parfumate, nu văd cum ar putea face un zgomot mai pronunţat decât atunci când îţi treci mâna pe spatele ei, într-o mângâiere inconştientă şi puţin imbecil fericită.

ps: ieri, în fanta dintre două blocuri proaspăt reamenajate (şi) cromatic, o siluetă fantomatică şi doar parţială de copac în care a erupt acut primăvara.

Anunțuri
 1. Clopotel
  Mititel,
  Scoate capul din zapada,
  Primavara sa o vada.
  Ghici ce-i?

 2. vezi ca e greu cu luna…si eu am mers cam 500 m cu capul pe spate fascinat de voluptatea ei si m-am lovit de un gard. acum schiopatez.

 3. Voinicel cu haina alba
  Iese primul din zapada!
  Ghiocelul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: