mi se spunea blondi

la schi

In Jurnal de zi cu zi on Februarie 11, 2010 at 08:33

dimineaţă. soare, dar frig. telescaunul neacoperit. „da’ ce vrei şi tu?” „să-i pună un coviltir, ceva, să nu bată vântul direct în noi.” cagule, polare, haine de schi încheiate bine. pârtii de diverse grade de dificultate, aflate în diverse stadii de întreţinere. ceva pietricele pe traseu, ceva pământ, porţiuni mici de gheaţă.

coborâri lente, ca într-un dans leneş, cu economie maximă de efort, cu minimul de mişcări necesare pentru a coborî cât de cât elegant.

dimpotrivă, coborâri în forţă, cu cristiane scurte, sacadate aproape, cu o pulbere de zăpadă ridicată la fiecare schimbare de direcţie.

coborâri şovăielnice, specifice începătorilor, cu opriri dese şi apoi cu un elan kamikaze sfârşit într-un nor de beţe, schiuri, zăpadă, beţe, schiuri, zăpadă, beţe. a, da, chiar, beţele, unde sunt beţele?

ciorbiţa de văcuţă, vinul fiert, chifla destul de tare. schiurile trântite neglijent în zăpadă. şi apoi tura a doua. cu burta plină, cu muşchii tresărind dureros la fiecare mişcare ceva mai bruscă. o tură şi încă una. devine parcă din ce în ce mai frig şi mai incomod şi mai greu şi … de unde nu mai e plăcere, ci doar durere, daţi-mi voie să mă retrag. în glorie. la o ciocolată caldă cu frişcă. puţin prea fierbinte şi puţin prea dulce. locul de la masă cu vedere la pârtii. ce curios, la un moment dat îmi mirosise brusc a mare…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: