mi se spunea blondi

frate, asta e pentru tine

In Jurnal crochiu on Noiembrie 20, 2009 at 09:07

oglinda

20 de ani nu e vârstă. e nemurire. n-am zis-o eu. a zis-o sadoveanu, dar bine-a spus. acuma, nemurirea asta îmbracă diverse forme: fiţe, frate, adrenalină, nevoie de spectacol, teribilism, inconştientă, dar şi viaţă, frate, plăcere pură, extremă, dincolo de orice limită, acolo unde raţionalul nu mai are niciun cuvânt de spus, acolo unde rămân simţurile, pasiunea, patima, voluptatea, savoarea incredibilă… momentele în care nu poţi să gândeşti şi oricum nu te-ar ajuta la nimic, momentele în care închizi ochii şi strângi puternic din pleoape, în timp ce te gândeşti dacă te vei ridica din curba respectivă. te ridici o secundă şi apoi motorul se culcă în partea cealaltă.

20 de ani înseamnă să simţi că poţi să vrei orice. nu există niciun fel de cenzură. viaţă pură. viaţă pe pâine. viaţă la minut.

acuma, revenind cu picioarele pe pământ, călcând apăsat cu cizmele de motor pe asfaltul dur, ar mai fi de spus două chestii, frate. viaţa e guvernată de două principii de bun simţ. unu: tot ce e forţat, mai devreme sau mai târziu, cedează. doi: totul în viaţă se compensează: o fericire mare, cu o nefericire pe măsură, pofta de viaţă nebună, cu apatia absolută, „o femeie pe care-am iubit-o, cu-aceeaşi femeie care nu ne-a iubit, egal zero.” să nu mă înţelegi greşit, frate, tu alegi. doar că o fugă până în înaltul cerului va fi compensată cu o deplasare în sens invers, până în măruntaiele pământului. trăitul pe muchie de cuţit poate fi o opţiune. perfect validă. în rest, viaţa nu ne dă răspunsuri evazive. doar ne mai încearcă uneori.     

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: